zaterdag 19 oktober 2013

Een persoonlijk bericht voor jou...

Online zijn de leukste kaarten te verkrijgen. Zelf samen te stellen met jouw eigen digitale foto's en een leuk lettertype. Zo creëer je een persoonlijke kaart die ook nog netjes wordt verstuurd zonder er zelf de deur voor uit te hoeven. Super makkelijk en zeker leuk!

Het lijkt bijzonder te worden als je een kaart ontvangt met een handgeschreven tekst recht uit het hart. Grappig hoe snel de digitale ontwikkelingen gaan en hoe de ouderwetse kaart weer uniek wordt om deze te mogen ontvangen.
Fair & handgemaakte wenskaarten

Toen ik deze kaarten zag was ik meteen verkocht, mede omdat het naast een mooie kaart ook nog eens een cadeautje bevat. Dat is nl. een slinger van engeltjes, sterren, speentjes of hartjes.
De papieren slinger zit op de voorzijde van de wenskaart en kun je eenvoudig losmaken en ophangen aan de deur of kast. Je wordt er steeds weer aan herinnerd dat iemand je lief vindt en jou deze kaart stuurde.

De kaarten zijn fair geproduceerd in Nepal. Chhong Norbu en zijn medewerkers maken deze kaarten met de hand en zo voorzien vijf gezinnen zich van hun levensinkomsten. De wenskaarten zijn vervaardigd van lokta papier. Papier dat wordt vervaardigd uit de boomschors van de loktaplant.
Loktapapier drogen in de zon

Dit filmpje laat goed zien hoe het loktapapier in Nepal geproduceerd wordt.

Zo is o.a. dit schattige kaartje met een zilveren engeltje ontstaan. Leuk om met de kerst te versturen, aan een kerstpakket toe te voegen of gewoon omdat je zeggen wilt "Je bent een engel".

Wenskaart Engel
Ook deze kaart met ster is geschikt als kerstkaart, maar aan de shop toegevoegd omdat ik hou van positieve dingen en wat is er nu niet positiever dan zeggen "Jij bent een ster!". Versier daarna je kamer met de papieren sterren slinger en wordt steeds aan dit mooie compliment herinnerd.
Wenskaart Fair trade Ster
Uiteraard ook een handgemaakte kaart om een zwangere vrouw te verrassen die net weet dat ze zwanger is of om te feliciteren met de kersverse baby. Dan mogen de slingers zeker worden opgehangen! Deze kaarten zijn van glanzend zilver.

Babykaarten met speentje (oranje of paars)
Het is nog veel te vroeg voor Valentijnsdag maar nooit om te zeggen "Ik hou van jou.....tot de maan en weer terug" of "Ik vind je lief". Verzin een mooie tekst die iemand verdiend. de kaarten zijn leeg van binnen dus je kunt je handgeschreven persoonlijke boodschap hier mooi kwijt.
Wenskaart HartjesSlinger van hartjes en kraaltjes

Heb jij al iemand in je hoofd die een lief kaartje heeft verdiend?
 

Geen opmerkingen: