donderdag 27 maart 2014

Even wegdromen......op Naxos

Griekenland heeft altijd al mijn voorkeur gehad als vakantie. Parga was mijn favoriet en de sporaden eilanden staan nog op mijn verlanglijstje en nu ook Naxos! Na bekijken van de inspirerende foto's op de facebookpagina van Beautiful Naxos (Paula Huizenga), tijdens haar schrijfperiode, ben ik aangestoken met het "ik droom even weg virus". Nu is het zover en is haar roman "Beautiful Naxos" is klaar!

Paula Huizenga heeft een boek geschreven wat zij op de markt brengt onder de naam Beautiful Naxos.  Een verhaal over de schrijfster in een andere tijd, een andere wereld maar wel in hetzelfde leven. Een wens om de avonturen op te schrijven. Hoofdpersoon Julia beleeft en ervaart is eerlijk en gebruikt humor met een portie fictie.
 
Beautiful Naxos is een verhaal van een reisleidster in Griekenland over de Cycladen en het eiland Naxos in het bijzonder.

Julia vertrekt uit Nederland, gaat het avontuur aan en belandt  in de reiswereld. Olijke ontmoetingen, bijzondere ervaringen en hilarische belevenissen worden op vrolijke  wijze beschreven.  Tegelijkertijd strubbelt  zij met zichzelf, Nederlandse gasten, een andere cultuur en probeert ze een leven op te bouwen in de hitte van de strijd.
Paula Huizenga vertelt zonder schroom over haar belevenissen, gevoelens en denkwereld.  Het boek is een ‘Must Have’ voor reizigers die op vakantie gaan en worden opgevangen door een reisleidster.

Beautiful Naxos - Paula Huizenga
176 pagina's, isbn: 9789491536168
prijs 15 euro
te bestellen via
www.uitgeverijlouise.nl , in de boekhandel en via internet (Youbedo)


Je steunt hiermee gelijk ons goede doel Stichting Proniños!

Over de Schrijfster

Naam: Paula Huizenga

Beroep: Interieur Styliste. Ontwerpt onder eigen label By Paula én schreef het boek “Beautiful Naxos”.

Geboren: 1973 te Leeuwarden

CV: Heeft in de zomer van 1999 t/m november 2002 gewerkt als reisleidster voor Hotelplan in o.a. Griekenland-Naxos en Corfu. De winters  in Oostenrijk- Lermoos en Ehrwald, Kirchberg, Westendorf, ZellamSee en Kaprun.

Opvallend: Is boeken gaan schrijven omdat er zoveel verhalen zijn die maar eens opgeschreven moesten worden, bovendien is het leuk terug te gaan in de tijd en naar goeie herinneringen.

Hoofdpersoon: In het boek heet de hoofdpersoon “Julia”. Deze naam  is ontstaan uit een zwangerschap die vroegtijdig is afgebroken bij de schrijfster. Toen de hoofdpersoon gekozen moest worden was deze er altijd al, niet zozeer een keuze maar meer een feit. 

Boek: Het grootste deel is gebaseerd op eigen ervaring en gedeeltelijk fictief.
Cycladen: Is heel bijzonder en een Must See voor liefhebbers van Griekenland. Extra mooi als je de weg een beetje weet. Naxos staat voor mij met stip op 1!

Geen opmerkingen: